Janša zdrsnil navzdol

Foto: Žurnal24 Anketo so opravili med 9. in 22. februarjem na vzorcu 703 anketirancev. (Foto: I
Podpora stranki Janeza Janše je februarja padla za štiri odstotne točke. Najbolj se krepita SLS in SNS. Med politiki na vrhu Erjavec, ki mu sledita Žerjav in Jelinčič.
Oglej si celoten članek

Po štirih mesecih rasti je podpora stranki SDS februarja prvič padla za štiri odstotne točke, je pokazala javnomnenjska raziskava časnika Finance. Za odstotno točko je nižja tudi podpora SD, ki mu sledita DeSUS in SLS. Slednji je podpora zrasla s štirih na sedem odstotkov. SLS in SNS tako za DeSUS-om zaostajata le še za dve točki. Pozitiven trend je opaziti tudi pri LDS, ki ima petodstotno podporo. Pod parlamentarnim pragom pa ostaja Zares.

Na prvem mestu Erjavec
Anketiranci so med slovenskimi politiki najbolje ocenili Karla Erjavca, ki mu sledi Radovan Žerjav. Na tretjem mestu je Zmago Jelinčič, ki je za las prehitel Janeza Janšo. Premier Borut Pahor je pristal na petem mestu.

Nepodpora vladi raste
Povečal se je delež tistih, ki ne podpirajo vlade, saj je takih že 77 odstotkov. Lani februarja je bilo takih 54 odstotkov ljudi. Vlado podpira 22 odstotkov vprašanih, medtem ko sta dva odstotka vprašanih neopredeljena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.