Janševa SDS prva, SD tik za njo

Foto: Žurnal24 Partnerstvo, dogovorjeno v sredo, se je v četrtek nevarno zamajalo. V ponedeljek
Rezultati raziskave, ki jo je opravila agencija Ninamedia, kažejo, da se je med strankami na prvo mesto povzpela Janševa SDS.
Oglej si celoten članek

Po rezultatih ankete, ki jo je za Pop TV opravila agencija Ninamedia, vlado kot uspešno ocenjuje le še slabih 39 odstotkov vprašanih.

Med strankami je na prvem mestu SDS, ki jo podpira 23,5 odstotka vprašanih, sledi SD z 20,5-odstotno podporo, na tretjem mestu je Golobičeva Zares (6,9 odstotka). Sledi SNS s 6,7-odstotno podporo, in LDS, ki je s 5,3-odstotno podporo padla na peto mesto. Na dnu lestvice pa sta DeSUS s 3,4 odstotka in SLS. Za SLS, ki jo vodi nekdanji prometni minister Radovan Žerjav, je to izredno slab rezultat, saj ima manj kot odstotek glasov (0,9), je poročala televizija.

Predsednik še vedno prvi
Na prvem mestu na lestvici priljubljenosti posameznih politikov je tudi tokrat predsednik države Danilo Türk, na drugo mesto se je povzpel evropski komisar Janez Potočnik, ki je prehitel premierja Boruta Pahorja. Premier pa je prehitel obrambno ministrico Ljubico Jelušič, sledi gospodarski minister Matej Lahovnik. Za ministroma je ljubljanski župan Zoran Janković, ki mu je podpora, v primerjavi s prejšnjim mesecem, zrasla. Sledijo pa minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari, predsednik SLS Radovan Žerjav, prvak SNS Zmago Jelinčič in nekdanji minister za javno upravo Gregor Virant. Večna tekmeca prvaka SDS in Zaresa, Janez Janša in Gregor Golobič, pa sta na dnu lestvice - na 18. in 19. mestu.

 V anketi je sodelovalo 700 vprašanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.