Janši naj bi grozil moški s Koroške

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Janezu Janši naj bi grozil B. Š. To naj ne bi bila prva grožnja.
Oglej si celoten članek

Včeraj je odjeknila vest, da je neznanec premierju Janezu Janši zagrozil z bombo, s smrtjo je pretil tudi njegovi ženi Urški, ki naj bi jo povozil "rdeči avto". Policija se s primerom resno ukvarja. Okrepili so tudi varovanje predsednika vlade.

Po neuradnih podatkih naj bi premierju in njegovi družini grozil Štajerec B. Š., ki je bil že obsojen za kazniva dejanja, piše Požarreport. Njegovo ime naj bi imela tudi že policija, ki naj bi ga po zadnjih infomacijah že ujela. V oddaji 24 ur ob enih so med drugim poročali, da naj bi bil osumljenec iz Koroške, natančneje iz Slovenj Gradca.

Ne morejo še uradno potrditi

Na PU Ljubljana podatka, da so avtorja groženj odkrili, še niso potrdili, zatrdili pa so, da njihovi kriminalisti v tem primeru intenzivno zbirajo obvestila. Podrobnosti zaradi nadaljnjih postopkov ne morejo razkrivati.

Varuhinja obsoja

Na grožnje premieru so se v posebnem sporočilu na spletni strani odzvali tudi v uradu varuha človekovih pravic. V njem so zavrnili nekatere medijske zapise, da varuhinja Zdenka Čebašek Travnik ni obsodila grafitov s pozivi k uboju Janše ter da je to naj ne bi skrbelo.

Kot so zapisali v uradu, je varuhinja že večkrat poudarila, da "obsoja vsako izjavo, ki po svoji vsebini spodbuja sovražnost in nestrpnost med ljudmi, ne glede na to proti komu ali kateri skupini je izjava uperjena".

Janša je bil sicer v preteklosti že večkrat deležen groženj, februarja mu je med drugim neznanec poslal pismo, v katerem mu je svetoval, naj pazi na svojo ženo. Pred nekaj dnevi pa se je v Ljubljani pojavilo več grafitov s sovražno vsebino, prav tako naperjeno proti predsedniku vlade.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 11:59 17. Avgust 2012.

    Koliko bedastih komentarjev! Ubogi slovenceljni, ša vedno beli in rdeči. Veste minilo je že skoraj 70 let in skoraj tri …

  • 19:57 16. Avgust 2012.

    V Sloveniji bomo imeli demokracijo,pa če tebi odgovarja ali ne.Da so ti bolj domače balkanske zdraharije,pa ne moreš skriti.Kar si …

  • 19:44 16. Avgust 2012.

    Ti driska,kako si v demokraciji sploh upaš nekega Slovenca usmerjati,koga bo podpiral v svoji domovini. Pa tudi kakšen tečaj slovenščine …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.