Janšo bodo obravnavali vsi ustavni sodniki

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
O ustavni pritožbi Janeza Janše bodo odločali vsi ustavni sodniki.
Oglej si celoten članek

Kazenski senat ustavnega sodišča je danes sklenil, da se ustavna pritožba Janeza Janše v zadevi Patria obravnava absolutno prednostno.

Tričlanski upravni senat je Janševo pritožbo začel obravnavati danes, pri odločanju pa je imel več možnosti. Lahko bi pritožbo zavrgel ali pa jo sprejel v obravnavo. Lahko pa senat odloči samo o začasnem zadržanju in o prednostni obravnavi ali pa odločanje o vseh teh vprašanjih prenese na plenum, torej na vse sodnike. Ravno za slednjo možnost so se odločili, zadevo so v preliminarno obravnavo predložili na plenum sodišča, ki bo odločal, ali bodo zadevo sprejeli v obravnavo.

Janšev zagovornik Franci Matoz je v četrtek vložil ustavno pritožbo, v kateri predlaga, naj sodišče zadrži izvršitev sodbe, da bi lahko Janša nemudoma prišel iz zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:24 4. December 2014.

    PROKLETI PLEŠKO, SPET SE BO SLOVENIJA UKVARJALA Z ENIM NAVADNIM ZAPORNIKOM IN SPET BO ODLOČALO DOMOBRANSKO USTAVNO SODIŠČE

  • 21:09 3. December 2014.

    Nastavljeni Rumenokravatarji ga bodo oprostili in uzakonili kriminal. <br />Slovenija je greznica.

  • 21:09 3. December 2014.

    Vsak drug članek o Sloveniji je, da se je J pritožil na ovo ali ono sodišče. A ima sploh še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.