Japonci že gojijo prozorne žabe, kaj bo sledilo?

Foto: Žurnal24 Preučevanje notranjih organov v akciji: Japonci so ustvarili prozorno žabo.
Japonski znanstveniki so spet premaknili meje mogočega v genetski tehnologiji. Ustvarili so prozorno žabo.
Oglej si celoten članek

Kljub edinstvenosti žabice ne čaka lepa usoda: namenjena bo medicinskim raziskavam, oziroma kot temu znanstveniki lepše pravijo: napredku znanosti.

Žaba z velikimi sivo-rdečimi očmi, ki ljubkovalnega imena še nima, je albin z umetno ustvarjeno prozorno kožo, posledico eksperimentiranja z njenimi geni. Njeni notranji organi so od zunaj lepo vidni, tako da bo raziskovalcem služila za preučevanje bolezni, na primer razraščanja rakastega tkiva. Profesor na hirošimski univerzi Masayuki Sumida je dejal, da bodo tako lahko spremljali razvoj in obnašanje notranjih organov, ne da bi jih bilo treba razrezati. 

Sumida je priznal, da so prozorno kožo poskušali ustvariti tudi na drugih štirinožnih bitjih, vendar jim je za zdaj to uspelo le pri žabi. Drugi bodo morali še počakati, saj imajo prezapleteno strukturo kožnih celic. Na prozorno čivavo bo tako treba še počakati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.