Japonska sonda nazaj na Zemlji

Foto: Žurnal24 (Foto: NASA)
Japonska vesoljska sonda, ki so jo leta 2003 izstrelili, da bi zbrala prah z asteroida, se je uspešno vrnila na Zemljo. Ni pa še znano, ali vsebuje delce asteorida.
Oglej si celoten članek

Misija sonde Hajabusa je bila uspešna, pristala pa je v strogo varovani vojaški bazi sredi avstralske puščave, kot je bilo načrtovano, so sporočili iz japonske vesoljske agencije Jaxa.

Ni sicer še jasno, ali je na sondi tudi prah asteroida, saj v Jaxi tega razen navedb, da je misija uspela, še niso potrdili.

Sonda je sicer leta 2005 zbrala vzorce z dveh strani asteroida, ki naj bi zdaj znanstvenikom pomagali pri razvozlavanju skrivnosti vesolja. Na Zemljo bi se morala vrniti že leta 2007, vendar se je povratek zaradi tehničnih težav zavlekel za tri leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.