Jarc pomirja zeleno bratovščino

Foto: Žurnal24 Lovci se bojijo, da namerava država uvesti zasebna lovišča.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zatrjuje, da s predlagano novelo zakona o divjadi in lovstvu nima namena uvajati zasebnih lovišč.
Oglej si celoten članek

Kmetijski minister Iztok Jarc pravi, da za kaj takega novela zakona niti ni primerna. Šlo bi za popolnoma nov koncept, za kar bi bil potreben nov zakon, je dodal minister kot odgovor na nekatere že izražene očitke zoper novelo.

"Prav tako ni namen tega zakona, da bi z drugačnim prednostnim vrstnim redom uničili ali ukinili lovsko zvezo, oziroma da bi to pomenilo konec lovske zveze, ker ta novela ne posega v organiziranost lovcev," je še dejal Jarc in dodal, da na ministrstvu cenijo dobro delo lovske zveze. "Lovska zveza je bila tudi naš partner pri tem zakonu, čeprav imamo glede kakšnih zadev drugačno mnenje," je povedal minister.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.