Jašarja spet odpeljali policisti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sanjina Jašarja, ki že ves teden protestira v prostorih mariborske mestne občine, je policija že drugič odpeljala.
Oglej si celoten članek

Varnostnik, ki je poklical policijo pravi, da so se stranke, ki so obiskale občino pritoževale, da je onemogočen prehod po hodniku, kjer so protestniki. Dodaja še, da so bili protestniki tudi zelo glasni. "Najprej jih je varnostnik sam opozoril, ker pa opozorila niso upoštevali je poklical policijo," pojasnjuje Simon Potrč iz mariborske občine.

Motili naj bi stranke

Kot smo izvedeli, je bilo danes na hodniku v prvem nadstropju občinske stavbe več protestnikov kot pretekli teden. "Bilo nas je okoli 15. Najprej je prišel iz pisarne podžupan Milan Mikl in nam povedal, da smo preglasni, nato nas je prišel opozoriti še varnostnik. Ampak smo
se čisto normalno pogovarjali," opisuje današnje dogajanje ena od protestnikov, članica Skupine 29. oktober.

Od 15 protestnikov, so le štirje, vključno z aktivistom Sanjinom Jašarjem in Francem Jesenekom, nekdanji mestni svetnik in zagrizeni ekolog, prejeli kazen zaradi kršenja javnega reda in miru. Zapustiti pa so morali tudi občinsko stavbo. A se je Jašar v stavbo ponovno vrnil, nakar so ga policisti, najverjetneje zaradi neupoštevanja ukazov odpeljali v policijsko pridržanje.

Že enkrat na policiji

Aktivista Sanjina Jašarja so policisti za par ur pridržali tudi pred tednom dni, ko je zasedal prostore mariborske uprave enote. Po prihodu na prostost se je odločil, da ne bo odnehal, in se vrnil na občino. Tam naj bi vztrajal, dokler ne bo odstopil celoten mestni svet MOM oziroma mu tega ne bi spet preprečili policisti.

Spomnimo, da je mariborski podžupan Milan Mikl takrat dejal, da Jašarja ne bodo odstranili in da so protestniki lahko v prostorih mestne hiše, če ne bodo motili delovnega procesa občine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 14:13 28. Januar 2013.

    pravilno. Brezposelni postopač.

  • 14:11 28. Januar 2013.

    No ne pozabi da na tvoj račun živijo tudo Vogrin, Simčič, prej Marinić, zdaj una nova poslanska SDS, ki je …

  • 14:00 28. Januar 2013.

    ...."zagrizeni ekolog..."<br /><br />- ta je dobra!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.