Jašovič odstopil "zaradi Mercatorja"

Foto: Anže Petkovšek Jašovič Foto: Anže Petkovšek Jašovič
Božo Jašovič, ki je včeraj nepreklicno odstopil z mesta predsednika uprave NLB, je pojasnil, da je to storil zaradi prodaje Mercatorja.
Oglej si celoten članek

Včeraj je odstopil predsednik uprave NLB Božo Jašovič. Razloge za svojo odločitev je predstavil danes. Banko, krmilo katere je prevzel 1. oktobra 2009, bo vodil do imenovanja novega predsednika.

Pojasnil je, da si je NLB ves čas prizadevala za prodajo Mercatorja, saj je bil to del strategije. Ker je eden od lastnikov NLB izrazil nasprotovanje (prodaji je nasprotovala država), je Jašovič to razumel kot nezaupnico.

Odločitev preložena

Čeprav bi moralo biti včeraj zvečer jasno, ali bodo Mercator prodali Agrokorju ali ne, ni prišlo do nikakršne odločitve.

NLB, ki ima 10,75-odstotni delež Mercatorja, je sprejem dokončne odločitve sprejela zaradi prevzemne namere Pivovarne Laško, ki jo je objavila ameriška družba Eatons Capital. To pa za Pivovarno Laško, ki ima v lasti 23,34-odstotni delež Mercatorja, pomeni, da ne more razpolagati z delnicami podjetja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.