Javni sektor se še kar redi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Število zaposlenih v javnem sektorju se je kljub napovedim ustavitve zaposlovanja od januarja povečalo za kar 2.258 ljudi.
Oglej si celoten članek

V javnem sektorju je bilo po podatkih Ajpesa junija 160.310 zaposlenih, kar je 252 več, kot jih je bilo mesec pred tem.

V primerjavi z januarjem letos se je število zaposlenih tako povečalo za kar 2.258 ljudi, ugotavlja časopis Delo.

Povprečna plača je znašala 1.836 evrov bruto, za plače v javnem sektorju pa je šlo junija 294 milijonov evrov. Povprečne mesečne plače v  dejavnostih javnega sektorja pa se v zadnjem letu niso poviševale oziroma so se ponekod celo znižale.

Plačani po posebnih pogodbah so dobili povprečno 3.572 evrov bruto plače, "vendar v teh številkah zagotovo niso všteti zaposleni po tako imenovanih menedžerskih pogodbah, ministri zdajšnje in prejšnjih vlad, poslanci in mnogi drugi, ki imajo precej višje prejemke", še ugotavlja časopis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:49 23. Avgust 2011.

    Hmmm, le kako je to možno, če pa je moja netto plača 653 € netto in delam v javnem sektorju. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.