Javno krcajo lastnike

Foto: Žurnal24 Dragana Stojakoviča jezi, da je Davčna uprava RS z Vemontovega računa “vzela” 70
Vemont. Delavci Tovšakovo pozivajo, naj se lastništvu odpove. Letos le 450 evrov januarske plače.
Oglej si celoten članek

"Lastnico Vemonta – Vegrad Naložbo, družbo pooblaščenko ter njene zakonite zastopnike Hildo Tovšak, Mateja Košiča in Ivana Krofliča pozivamo, naj odstopijo od lastništva ali nam prodajo svoj vložek. Menimo, da zaradi razvpitosti lastnikov v javnosti podjetje težje pridobiva nove posle, čeprav je v osnovi še vedno zdravo," so v javnem pismu med drugim zapisali delavci velenjskega Vemonta. Dodali so, da je "Tovšakova predstavnikom sindikata celo dejala, naj gre podjetje že enkrat v stečaj, zato jo pozivamo, naj se lastništvu odpove".

Polovica jih dela
Delavci Vemonta so v negotovosti že od julija. Kot smo poročali, je prejšnji mesec z mesta direktorja odstopil Uroš Uršnik, zato so trenutno brez vodstva. "Jaz sem bil v podjetju le 14 dni," nam je dejal Jože Pastirk, ki si je prizadeval delavcem zagotoviti izplačilo januarskih plač. "Ker mu to ni uspelo, je podjetje že zapustil," je pojasnil sindikalist Srečko Čater. Predsednik sindikata delavcev Vemonta Dane Presenc pa nam je povedal, da so delavci sicer obupani, a še vedno pripravljeni delati. "Prejšnji teden smo dobili 450 evrov januarske plače, čeprav nam je bila obljubljena cela. Zato smo ta teden začeli stavko, ki smo jo napovedali, in ta bo trajala do izpolnitve vseh naših zahtev," je zatrdil Presenc. A kot nam je dejal Dragan Stojakovič, nekdanji direktor Vemonta, približno polovica delavcev kljub stavki dela.

"Za izplačilo celotne januarske plače je zmanjkalo 20 tisoč evrov," je povedal Stojakovič, ki kljub težkim razmeram še verjame v Vemont, vendar ga, kot nam je zatrdil, Tovšakova ne novači več za direktorja. "Če bi se zgodile spremembe lastništva, bi o tem razmislil, sicer pa ne," je dejal za Žurnal24.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.