Je Adria v zadnjih dneh zavajala?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Tržni inšpektorat še brez komentarja o morebitni zavajajoči praksi Adrie Airways.
Oglej si celoten članek

Tržni inšpektorat je v četrtek opravil inšpekcijski pregled v Adrii Airways, kjer so preverili morebitno zavajajoče oglaševanje in prodajo vozovnic za dneve, ko letala niso letela. Tržni inšpektorat je v pregledu ugotovil, da je družba v ponedeljek takoj po sprejemu odločitve, da letala v naslednjih dveh dneh ne bodo letela, nemudoma prenehala prodajati vozovnice za ta dva dneva. Enako je podjetje storilo tudi v sredo v popoldanskem času, ko je bila sprejeta odločitev, da letala ne bodo letela niti v četrtek in petek.

Letalske karte za polete Adrie Airways od sobote naprej so sicer v prodaji, vendar glede na trenutne okoliščine in dejstvo, da je inšpekcijski postopek v teku, tržni inšpektorat še ne more komentirati, ali takšna prodaja predstavlja morebitno zavajajočo poslovno prakso ali ne.

Postopek obravnave potnikov v primeru odpovedi letov je natančno urejen v evropski uredbi. Dejanski letalski prevoznik mora v primeru odpovedi leta potniku ponuditi možnost izbire med povračilom vozovnice ali spremembo poti do končnega cilja. Za primere kršenja pravic potnikov iz naslova te uredbe je v Sloveniji pristojna agencija za civilno letalstvo. "Vsem potnikom v teh dneh svetujemo še dodatno previdnost pri nakupu vozovnic letalskega prevoznika Adria Airways," so dodali na inšpektoratu

Adria "Tuji lastnik nas ima v lastni državi za talce"

Ultimat se izteče v sredo

Javna agencija za nadzor civilnega letalstva je družbi Adria Airways dala ultimat. Do srede, 2. oktobra 2019, morajo predstavniki družbe agenciji predložiti potrjen finančni načrt prestrukturiranja s strani lastnika, ki mora biti podkrepljen s podpisanimi najemnimi pogodbami lastnikov letal in z vpisom v spričevalo letalskega prevoznika. V nasprotnem primeru bo agencija brez obravnave odvzela Adrii Airways operativno licenco.

Slovenija Ultimat Adrii: Če tega ne naredite v sedmih dneh ...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.