Je afera Vitoslavu Türku le odnesla Elesov stolček?

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Nadzorni svet Elesa je na današnji javnosti nenapovedani seji sklenil, da bo v. d. direktorja družbe postal Janez Hrovat. Od 1. marca je po rokohitrski menjavi vodstva Elesa to funkcijo zasedal sporni Vitoslav Türk, a tako kot še trije protikandidati danes ni dobil trajnega mandata.
Oglej si celoten članek

Nadzorni svet Elektra Slovenije (Eles) je na današnji seji soglašal, da noben od prijavljenih kandidatov za mesto direktorja ne uživa njihove podpore. Zato je za zastopnika družbe z današnjim dnem imenoval Janeza Hrovata, dosedanjega člana nadzornega sveta Elesa in predsednika revizijske komisije nadzornega sveta.

Predsednica nadzornega sveta Elesa Mojca Šircelj, je v sporočilu za javnost zapisala, da se je na razpis prijavilo pet kandidatov, od tega je bila ena vloga nepopolna. Z ostalimi so opravili pogovor s predstavitvijo programov dela in vizijo, a  jih nihče ni prepričal, zato so sklenili, da se postopek izbora zaključi.

Hrovat bo sedanj na čelu družbe do imenovanja direktorja družbe na podlagi javnega razpisa, vendar najdlje šest mesecev. Ena od njegovih prednostnih nalog je nadaljevanje in zaključek največje investicije družbe, to je izgradnja daljnovoda 2 x 400 kV Beričevo - Krško, ki se uspešno nadaljuje, saj dela sedaj potekajo nemoteno in v skladu s terminskim načrtom, so še zapisali.

Se bo moral Türk obrisati pod nosom?

Razpis za direktorja družbe se je iztekel 21. marca. Mesto direktorja Elesa se je izpraznilo, ko je nadzorni svet Elesa 1. februarja (še v času prejšnje vlade) razrešil Milana Jevšenaka in na njegovo mesto začasno imenoval Vitoslava Türka.

Nadzorni svet je kot razlog za Jevšenakovo razrešitev navedel neustrezno vodenje investicije daljnovoda Beričevo - Krško. Jevšenak je te očitke označil za izmišljotino in napovedal, da bo pravico iskal na sodišču. Glede Türka pa so minuli mesec v javnost prišle informacije, da so objekti na zemljišču nad Sečovljami, ki so v lasti družbe Virtus sinov Vitoslava Türka in zakoncev Türk, črne gradnje. Türk je zanikal, da bi bil lastnik, mediji pa so objavili izpiske iz zemljiške knjige in podatke vodovodnega podjetja, ki kažejo, da je lastnik oz. solastnik enega od objektov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • mph
    15:25 27. April 2013.

    Pa ni Danilo kriv, da ima za brata takšno ušivo kapitalistično uš.

  • 09:42 27. April 2013.

    kaj Danilo ne more nič pomagati?

  • 07:34 27. April 2013.

    naj mu rušijo po hitrem postopku , nato se naj žali na sodišču.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.