Jeleniču oprostilna sodba in 80.000 evrov

Foto: Žurnal24
Nekdanji sekretar Rdečega križa (RK) Mirko Jelenič je bil najprej oproščen zlorabe položaja, zdaj pa mu bo moral Rdeči križ plačati tudi odškodnino v višini okoli 80.000 evrov.
Oglej si celoten članek
Mirko Jelenič je bil glavni v središču afere, ki je pred šestimi leti dodobra omajala ugled humanitarne organizacije. Škandal je izbruhnil leta 2001, ko je prišlo na dan, da je RK pod njegovim vodstvom denar iz dobrodelnih akcij posojal in se ukvarjal s pridobitno dejavnostjo.

Prvostopenjsko sodišče je sicer razsodilo v prid Rdečega križa, a je višje delovno in socialno sodišče nato na precejšnje presenečenje spremenilo razsodbo. Vzrok naj bi bile napake, ki jih je pri Jeleničevi razrešitvi storilo takratno vodstvo. Sodba je pravnomočna, skupaj z odškodnino Jeleniču pa naj bi organizacijo stala okoli 146.000 evrov. Rdečemu križu sicer ostaja možnost pritožbe, vendar generalni sekretar RK Janez Pezelj dvomi v uspeh, zato se bodo poskušali z Jeleničem dogovoriti o višini izplačila.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.