Jelinčič ovadil kriminalista

Foto: Žurnal24 Prvak SNS Zmago Jelinčič je ostal brez poslanske imunitete. (Foto: Dejan Mijović
Poslanska skupina SNS je zoper vodjo kriminalistične policije v Kopru podala ovadbo. Jelinčič: "Naj se že enkrat začne spoštovati pravo!" Policija očitke zavrača.
Oglej si celoten članek

Policija je zavrnila vse navedbe iz ovadbe Slovenske nacionalne stranke zoper vodjo koprskih kriminalistov Deana Juriča.

''Policija je v tem primeru izvajala in izvaja svoje postopke zakonito, operativno neodvisno in v skladu s kriminalistično stroko,'' so zapisali na Generalni policijski upravi in poudarili, da je šlo za preiskavo kaznivih dejanj po uradni dolžnosti in ne za vpliv aktualnega družbenega dogajanja.

 

Očitno gre v tem le za poskus preusmerjanja pozornosti od preiskave konkretnih sumov kaznivih dejanj.
GPU

Niso obveščali oni
Policija ''je začela obveščati javnost šele po prejemu prvih novinarskih vprašanj in v nadaljevanju zaradi izjemnega medijskega zanimanja pripravila na Generalni policijski upravi izjavo za medije ter posredovala sporočila za javnost. Že večkrat smo poudarili, da policija ni obveščala novinarjev, kje se opravljajo preiskovalna dejanja, prav tako ni posredovala prepisov pogovorov javnosti'', so navedbe, da naj bi informacije uhajale ravno njim, zanikali na policiji.

 

Poslanska skupina SNS bo kazensko ovadila tudi notranjo ministrico Katarino Kresal.

Dolga vrsta očitkov
Ovadba vsebuje očitke zaradi protipravnega odvzema prostosti, neupravičenega prisluškovanja in zvočnega snemanja, zlorabe položaja in pravic, pa tudi izdaje tajnih podatkov. Ovadbo je vložila poslanska skupina SNS, pod njo je podpisan Zmago Jelinčič.

Ta je za Žurnal24 povedal, da pričakuje, da bo posebna enota tožilcev Deana Juriča, vodjo kriminalistične policije v Kopru, kaznovala zaradi zlorabe položaja. "Pričakujem, da ga bodo odstranili z odgovornega položaja in da se bo v Sloveniji vendarle enkrat začelo spoštovati pravo, ne pa komande vodilnih na policiji," je povedal Jelinčič.

 

Foto: Žurnal24

 

Afera prijatelji
Kot je znano, gre za zgodbo, povezano s poslancem SNS Srečkom Prijateljem. Med prisluškovanjem zdaj priprtemu poslancu so policisti naleteli na domnevno politično trgovanje med Jelinčičem in takratnim kmetijskim ministrom Milanom Pogačnikom.

Izkazalo se je, da naj bi v zameno za podporo pri interpelaciji Pogačnik Jelinčiču obljubil pomoč pri izgradnji letalskega muzeja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.