Jelinčič pridobiva, SDS in SD tesno skupaj

Foto: Žurnal24 Janševa in Pahorjeva stranka sta po priljubljenosti še vedno tesno skupaj.
Po zadnji javnomnenjski raziskavi so Socialni demokrati in Slovenska demokratska stranka po priljubljenosti še vedno tesno skupaj. Spori s Hrvaško pa najbolj koristijo Jelinčičevi SNS.
Oglej si celoten članek

Tako z minimalno prednostjo sicer vodi SD, ki bi v primeru volitev dobila 23,3 odstotka glasov, SDS pa bi jih dobila 21,9 odstotka. Kot še kažejo rezultati omenjene ankete, ki je bila objavljena na komercialni televiziji POP TV, pa je tretja je stranka Zares z osmimi odstotki glasov.

 

Nižja podpora vladi

Po rezultatih ankete vlado tokrat podpira manj ljudi kot prejšnji mesec. Tako 40,5 odstotka vprašanih meni, da je vlada uspešna (februarja je bilo takih 44,3 odstotka). 52,5 odstotka vprašanih pa meni, da je vlada neuspešna.

Jelinčiču Hrvaška koristi
Omenjena anketa tudi kaže, da spori med Slovenijo in Hrvaško dvigujejo priljubljenost predsedniku Slovenske nacionalne stranke Zmagu Jelinčiču Plemenitemu.  Slednji bi s svojo stranko prejel 6,8-odstotno podporo. Sicer pa se je na četrto mesto, tik pred SNS, uvrstila Liberalna demokracija Slovenije, ki ima 6,9 odstotno podporo. V primeru volitev pa v državni zbor ne bi več prišle stranke Nova Slovenija, Desus in Slovenska ljudska stranka.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.