Jelušičeva namesto Pahorja

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsednika Boruta Pahorja bo v državnem zboru nadomestila nekdanja obrambna ministrica Ljubica Jelušič.
Oglej si celoten članek

Pahorju je z nastopom funkcije predsednika države prenehal veljati poslanski mandat. Državna volilna komisija (DVK) je ugotovila, da je Jelušičeva tista, ki bi bila na predčasnih državnozborskih volitvah decembra lani izvoljena v drugi volilni enoti na listi SD, če ne bi bil izvoljen Pahor. Tako ima pravico, da postane poslanka za preostanek mandatne dobe.

Jelušičeva, sicer redna profesorica na katedri za obramboslovje na ljubljanski fakulteti za družbene vede in v prejšnji vladi obrambna ministrica, je poslanski mandat pripravljena prevzeti.

Odhajata še dva poslanca

Ker je odstop že podala poslanka DL Truda Pepelnik, poslanec SDS Branko Marinič pa ga je napovedal, vse kaže, da bo DVK v začetku prihodnjega leta morala sprejeti še dva podobna ugotovitvena sklepa, kot je bil današnji. Tako bo morala ugotoviti, kdo sta tista, ki ju bosta glede na volilni izid nadomestila v državni zbor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:55 28. December 2012.

    zamenjava je po Slovensko...ista debilnost,ista malomiselnost,ista pizdarija...V času največjih kriz še vedno ni sprememb!!

  • 15:14 27. December 2012.

    Spet isti obrazi, !!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.