Jelušičevi sekretar pobegnil k Türku

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijovič)
Uroš Krek tokrat zares zapušča MORS. Ali to pomeni, da je za falcona našel rešitev?
Oglej si celoten članek
Tovornikova v pokoj
Mesto generalnega sekretarja Türkovega urada je doslej sicer zasedal Stojan Tramte, ki pa odhaja na prosto delovno mesto svetovalca predsednika republike za pravne zadeve. Že pred časom ga je zaradi nove zaposlitve na ustavnem sodišču zapustil Erik Kerševan.
Dosedanja svetovalka predsednika republike za politična vprašanja Magdalena Tovornik pa se bo upokojila.

Državni sekretar na obrambnem ministstrvu Uroš Krek odhaja z novim letom v službo k predsedniku republike Danilu Türku, kjer bo prevzel funkcijo generalnega sekretarja urada.

Spomladi ga je prepričal Pahor
Krek je želel ministrico za obrambo Ljubico Jelušič zapustiti že letos februarja, ko je napisal tudi odstopno izjavo a ga je takrat predsednik vlade Borut Pahor prepričal, da je izjavo umaknil. Jelušičevo je sicer od pričetka mandata zaradi menda slabih razmer zapustilo že nekaj sodelavcev, ki jih je pripeljala s seboj. Neuradno je slišati, da je krivo prav njeno slabo vodenje ministrstva.

Je rešil zagato s falconom?
Sicer pa je bil Krek v vladi vodja reševalne skupine, ki je tuhtala, kaj z vladnim letalom falcon. Takoj po umiku februarske odstopne izjave je Krek povedal, da ga bo vlada verjetno prodala. Ker ji to ni uspelo in je medtem ceno večkrat spustila, pa so dobro obveščeni prepričani, da je samo še vprašanje časa, kdaj ga bo vlada pričela uporabljati. Kakšno rešitev je našel za falcona smo nocoj po sms sporočilu povprašali tudi Kreka, a nam ni odgovoril. Poznavalci pa so prepričani, da so mu iz vlade končno pustili oditi, ker je rešil svojo glavno nalogo: falcona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.