Barry Pollard, ki je nevrokirurg in lastnik Pollard farme je pojasnil, da je kloniranje prihodnost vzreje goveda in drobnice. „Mi se trudimo ostati na vrhu kakovostne lestvice, zato bomo s kloniranjem in s pravilno prehrano ohranili najboljšo vrsto,“ je pojasnil Pollard.
Ameriška administracija je leta 2008 dovolila prodajo živil, ki jih pridelovalci dobijo od kloniranih živali in njihovih mladičev. Po mnenju ameriškega Združenja za prehrano in zdravila ni razlike med mesom kloniranih in naravno vzrejenih - nekloniranih živali. Evropska unija, Japonska in nekatere druge države naj bi ZDA v tem pogledu sledile.
Moralno sporna proizvodnja mesa
Znova so se oglasili strokovnjaki, ki se sprašujejo, ali se je varno igrati z naravnimi zakoni. Ta tematika odpira tudi etično vprašanje, čeprav večje korporacije trdijo, da ne bodo uporabljale tovrstnih proizvodov. A potrošniki naj bi že lep čas uživali meso in mleko kloniranih živali.
Manj krme, več mesa
Kmetje se tako lahko poslužujejo tehnik kloniranja in s pomočjo napredne tehnologije proizvajajo več in bolj masivne produkte. Ob kloniranju pa je sporna tudi sprememba genov. Ki bo omogočila še več zaslužka, saj bodo živali poslej ob minimalnem vnosu krme proizvedle veliko več mesa in mleka.
Združeni narodi opozarjajo, da ob taki rasti svetovne populacije zaloge hrane hitro pojenjajo. Do leta 2050 se bo morala proizvodnja hrane podvojiti, če bomo želeli nahraniti svetovno populacijo.