Jeseničan opozorjen in kaznovan

Foto: Žurnal24 Brezdomcu, ki spi po hodnikih na Cesti maršala Tita na Jesenicah, so pomagali re
Jeseničanu, ki pogosto prenočuje kar na hodnikih stanovanjskih blokov, policisti že večkrat izdali plačilni nalog ali opozorilo.
Oglej si celoten članek

Včeraj smo poročali o moškem, ki že dalj časa prenočuje na hodnikih enega izmed blokov na Titovi cesti na Jesenicah, čeprav imata v sosednjem bloku njegova starša stanovanje.

Na primer nas je opozorila bralka, ki je nekaj očitkov namenila tudi policistom, češ da so jih stanovalci na primer opozorili, vendar niso ukrepali.

Tovrstne prekrške obravnava tudi novi odlok o javnem redu in miru v Občini Jesenice. To pa za konkretni primer pomeni, da ga lahko obravnavata tako policija kot medobčinski inšpektorat in redarstvo.

V vseh primerih ukrepali
S PU Kranj so nam odgovorili, da gre za Jeseničana, ki je prijavljen na naslovu centra za socialno delo, kjer pa ne živi. O tem, da prenočuje na hodnikih blokov, so bili večkrat obveščeni. "V vseh primerih smo zoper kršitelja tudi ukrepali, bodisi izdali plačilni nalog ali mu izdali opozorilo," pojasnjuje Leon Keder, tiskovni predstavnik PU Kranj.

Tako prenočevanje pomeni kršitev 10. člena zakona o varstvu javnega reda in miru. Prekršek je storjen, če gre za večkratno prenočevanje na javnih krajih, ki za to niso namenjeni (sem spadajo tudi hodniki stanovanjskih blokov, kleti, avtobusne ali železniške postaje, čakalnice, parki, klopi in drugi neprimerni kraji). Če dejanje ne moti drugih, prekrška ni.

 Težave pri ugotavljanju prekrška
"Prej omenjeni klici se razlikujejo po lokacijah prijave, kar kaže na to, da gre verjetno za gibanje te osebe od enega objekta do drugega, kjer mu je vstop omogočen. Omeniti moramo, da se policisti pri ugotavljanju tovrstnih prekrškov nemalokrat znajdejo v slepi ulici. Za sankcioniranje prekrška morajo policisti ugotoviti vse znake prekrška (storilec mora spati). Če tega ne ugotovijo policisti sami, potem potrebujejo pričo. Iz izkušenj pa lahko povemo, da ljudje policijo o teh prekrških obveščajo anonimno.

Seveda se policisti na vsak klic odzovejo, odidejo na kraj in v primeru ugotovitve prekrška tudi ukrepajo. Policisti imajo pooblastilo tudi, da v primeru ugotovljene kršitve kršitelju odredijo, da s kršitvijo preneha na način, da se odstrani iz objekta," še pojasnjuje Keder.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.