Jesenice bodo razprodane

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Tudi vstopnice za prve tekme Slovenije v Celju, ki so bile razprodane v dveh urah, bodo morda še na voljo, pravi vodja prodaje vstopnic za Eurobasket 2013.
Oglej si celoten članek

Slab mesec in pol pred začetkom evropskega prvenstva v košarki so razprodane vse tekme slovenske reprezentance v prvem delu in finale. "Možno je, da bo neposredno pred začetkom prvenstvom ali celo kaj prej na voljo še kaj vstopnic za tekme Slovenije v Celju. Obstaja namreč možnost, da nam bo Fiba Europe, ki ima rezervirane vstopnice zase, del teh vrnila," pravi Jure Pezdirc, vodja prodaje vstopnic in akreditacij Eurobasketa 2013.

Najslabše v Ljubljani

Sicer pa se najbolj prodajajo tekme na Jesenicah, kjer bodo v skupini B igrale Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora, Makedonija, Litva in Latvija. "Tekme makedonske, bosanske in tudi srbske reprezentance ter črnogorske se zelo dobro prodajajo; pričakujemo, da jih bomo razprodali," napoveduje Pezdirc. Zadovoljni so tudi s prodajo vstopnic v Kopru, kjer je največ zanimanja za tekme Italije, Rusije in Finske. Fincev bo po zadnjih podatkih okoli 1.500. Najslabše se prodaja skupina A, ki bo igrala v ljubljanski Hali Tivoli. Najzanimivejše so sicer tekme francoske reprezentance zaradi prihoda Tonyja Parkerja, meni sogovornik.

Največ težav s tekmami brez nasprotnikov

Tudi za drugi del v Stožicah se veliko bolje prodajajo tekme, na katerih bi lahko – če se bo uvrstila naprej – igrala slovenska reprezentanca. "Boljše vstopnice za te tekme so že razprodane, v prodaji imamo le še rdeči ring. Pričakujemo, da bodo pred prvenstvom tudi te tekme razprodane," pravi Pezdirc in dodaja, da je veliko bolje prodajana tudi polfinalna tekma ob 21. uri, na kateri bi lahko igrala Slovenija. Prodaja teh vstopnic gre proti koncu. Največ preglavic imajo organizatorji s prodajo vstopnic za drugi in sklepni del v Stožicah, za katera se ne ve, kdo bo na njiju igral. "Tukaj je največ rezerv, za druge tekme pa prodaja poteka odlično," je sklenil sogovornik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.