Jesenice priložnost za gradbince

Foto: Žurnal24 Na območju Stare Save, ki postaja središče Jesenic, bodo v dobrem letu zgradili
Zaključen razpis za ureditev območja Stare Save na Jesenicah. Velik interes med gradbinci. Projekt vreden 3,7 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Danes se je zaključil razpis za izvajalca del za ureditev jeseniškega območja Stare Save, prispele ponudbe bodo odprli popoldne. Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger je za Žurnal24 povedal, da jih bodo danes natančno preučili, izbrani izvajalec pa bo znan v naslednjih dneh.

Poudaril je, da je med gradbinci veliko zanimanje za omenjena dela, saj gre za velik projekt, dela bodo namreč stala 3,7 milijona evrov. "Prejeli smo vsaj deset vlog, kar ni presenetljivo, ker gre za enega večjih projektov na Gorenjskem. Denar zanj  – občinski in evropski – je zagotovljen, kar pomeni, da si izbranemu izvajalcu ne bo treba beliti las glede zanesljivosti plačila, kar je v teh kriznih časih prej izjema, kot pravilo," je pojasnil župan. Jeseniška občina je že pred leti začela z obnovo območja Stare Save, novi projekt pa predvideva gradnjo pokrite tržnice, ki naj bi bila najsodobnejša na Gorenjskem, ureditev muzeja, trgov, ulic in pešpoti. "Na območju nekdanje železarne je že zraslo nakupovalno središče, glasbena šola in muzej, uredili bomo še park ob cerkvi in most za pešce na Hrenovco ter prenovili trg ob Ruardovi graščini in Prešernovo ulico, območje Stare Save pa naj bi postalo središče Jesenic. Ko bo končan tudi novi projekt, bo na tem območju ostalo neurejeno le še manjše območje med glasbeno šolo in reko Savo," je dejal Mencinger.

Večje igrišče, nova igrala
Gradnja bo končana v dobrem letu in pol, razpis za izvajalca pa se je sicer zaključil že pretekli ponedeljek, vendar so ga na željo dveh prijaviteljev podaljšali do danes. Na tem območju bodo uredili tudi upravno središče, njegovo ureditev bo delno financirala Pošta Slovenije. Jeseniška občina je zelo uspešna pri pridobivanju evropskega denarja, saj je za dozdajšnje urejanje in komunalno opremo Stare Save od 3,6 milijona evrov kar dobra 2 milijona evrov pridobila iz evropskih skladov. V kratkem bodo povečali tudi otroško igrišče pri Sparu in ga opremili z dodatnimi igrali, za kar je občina zagotovila 30 tisoč evrov, zaključujejo pa tudi prvo fazo obnove športne dvorane Podmežakla, celovita obnova – stala bo dobrih 7 milijonov evrov – pa se bo nadaljevala prihodnje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.