Jesenice smrdele po propilenu

Foto: Žurnal24 (Foto: Andraž Sodja) Foto: Žurnal24 vagon propilen, železnica nesreča Foto: Žurnal24 propilen nesreča gasilci
Na železniški postaji Jesenice je iz tovornega vagona zjutraj uhajal plin propilen. Nesreča je pod nadzorom.
Oglej si celoten članek

Vagon, v katerem je 40 ton propilena, je bil iz srbskega Pančeva namenjen v Francijo in je okoli pol treh zjutraj v vlakovni kompoziciji prispel na Jesenice. Tam pa so železničarji v zraku zavohali duh po plinu.

Gasilci so okoli osmih območje zavarovali in ugotovili, da plin pušča skozi pokvarjen ventil vagona. Luknjo so zamašili in začeli s prečrpavanjem plina. Nevarnosti za ljudi in okolje ni, zatrjujejo pristojni, ki pa ne znajo povedati, koliko plina je šlo v ozračje. Plin sicer na prostem ni eksploziven.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.