Jesenšek ni kriv za padec gondole

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Pohorska vzpenjača. Tožilstvo umaknilo obtožbo zoper Jesenška.
Oglej si celoten članek

Okrožno državno tožilstvo je proti direktorju Pohorske vzpenjače Srečku Jesenšku umaknilo obtožni predlog. Ta ga je bremenil krivde za nesrečo, ki se je zgodila pred štirimi leti na Pohorju, ko se je med rednim obratovanjem vzpenjače podrl osmi steber. V globino sta padli dve prazni gondoli in tretja, v kateri sta bila dva kolesarja, ki sta jo odnesla brez poškodb.

Tožilstvo je obtožni predlog umaknilo, ker za nadaljevanje pregona ni bilo dovolj dokazov.

Njegovo delo ni bilo tehnične narave

Jesenšek je sicer vseskozi krivdo za padec gondole zanikal in vztrajal, da je delal v skladu z zakonodajo. Vso odgovornost je pripisal nekdanjemu tehničnemu direktorju vzpenjače, Robertinu Ribiču, ki je marca lani krivdo tudi priznal in se dogovoril za osemmesečno pogojno kazen.

Tudi bivši direktor Športnega centra Pohorje Drago Rataj je potrdil, da krivda ni bila na strani Jesenška, saj njegovo delo ni bilo tehnične narave. Jesenškova obramba je sicer obrambo medtem gradila na pogodbi o zaposlitvi, v kateri Jesenškove dolžnosti niso bile opredeljene. Tožilstvo pa je ravno zaradi tega obtožni predlog zoper Jesenška umaknilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:49 6. Januar 2014.

    Kriv je direktno Kangler , ki jo je tudi izbral, čeprav je bila demontirana in pripravljena za na Avstrijski odpad …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.