Jezero bodo začasno znižali za dva metra

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dravske elektrarne Maribor (DEM) bodo na območju akumulacijskega bazena hidroelektrarne Formin oziroma Ptujskega jezera od danes do predvidoma 30. septembra izvajale sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge. V času del bodo zato vodostaj akumulacijskega bazena znižali za dobra dva metra, so sporočili iz družbe.
Oglej si celoten članek

Kot so pojasnili, s tem nadaljujejo obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot 40-letnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog. Letos bodo obnavljali obloge na desni "šturmovski" strani akumulacijskega bazena v dolžini približno 120 metrov.

Z zniževanjem vodostaja bodo začeli danes, praznjenje pa bo potekalo do deset centimetrov na uro. Z deli bodo nato začeli v soboto in bodo predvidoma zaključena 29. septembra, takoj po zaključeni sanaciji pa bodo začeli s ponovnim polnjenjem bazena - prav tako s hitrostjo do deset centimetrov na uro - do običajne višine.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:22 22. September 2022.

    Sicer se na zadeve ne spoznam, vendar se mi zdi nekako logično, da bi to počeli med sušo...?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.