JJ: Bodo ukinili še volitve?

Foto: Žurnal24 "Ne bi me presenetilo, če bi koalicija naslednjič, ko bo izgubila volitve, te ka
Referendumi. SD za omejitev, SDS bo predlagala referendumski dan.
Oglej si celoten članek

Omejitve. Iz vladnih SD so na javnost naslovili pobudo, da bi omejili referendume. O tem bi volilce povprašali na posvetovalnem referendumu, ki bi ga izvedli s prvim naslednjim zakonodajnim referendumom.

Do idej omejevanja referenduma je kritičen prvak SDS Janez Janša, ki pravi: "Ne bi me presenetilo, če bi koalicija naslednjič, ko bo izgubila volitve, te kar ukinila ali vsaj omejila." Napovedane omejitve so po njegovem mnenju še en dokaz, da si koalicija prizadeva za vse večje omejevanje ljudskega odločanja in vse bolj ceni represijo. Po njegovem se vlada ukvarja z napačnimi problemi, ko se namesto reševanju krize posveča referendumski zakonodaji. Bo pa Janševa SDS v zakonodajni postopek vložila predlog o referendumskem dnevu. Potekal naj bi enkrat na leto, na vnaprej določen datum.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.