Joras bo čakal sedem dni

Foto: Žurnal24 Joško Joras Danijel Starman Borut Pahor Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolnišnica obisk Dorjan Marušič Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolni%C5%A1nica sestanek Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolnišnica obisk Dorjan Marušič Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolnišnica obisk Dorjan Marušič Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolnišnica obisk Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolnišnica obisk Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolnišnica sestanek Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolnišnica obisk Dorjan Marušič Foto: Žurnal24 Joško Joras Borut Pahor sestanek Danijel Starman Foto: Žurnal24 Joško Joras Borut Pahor sestanek Danijel Starman Foto: Žurnal24 Joško Joras Borut Pahor sestanek Danijel Starman Foto: Žurnal24 Joško Joras Borut Pahor sestanek Danijel Starman Foto: Žurnal24 Joško Joras Borut Pahor sestanek Danijel Starman Foto: Žurnal24 Joško Joras Borut Pahor sestanek Danijel Starman Foto: Žurnal24 Joško Joras Borut Pahor sestanek Danijel Starman Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec) Foto: Žurnal24 Danijel Starman Foto: Žurnal24 Danijel Starman Borut Pahor Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolnišnica sestanek Foto: Žurnal24 Borut Pahor Izola bolnišnica obisk
Joško Joras na sestanku s premierjem Pahorjem ni dobil konkretnih zagotovil o odstranjevanju robnikov na dovozni poti. Pahor in minister Marušič obiskala izolsko bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Premier Borut Pahor se je danes popoldne v avli hotela Bernardin sestal z Joškom Jorasom. Na sestanku novinarji nismo smeli biti prisotni, po sestanku Pahor izjav ni dajal, zbranim je zaželel le lep dan.

Je bil pa zato bolj gostobeseden Joras, ki je najprej povedal, da je vesel, da je Pahor držal besedo in se sestal z njim. "Nisem sicer dobil tistih zagotovil, ki bi jih želel od njega, razumem pa, da težava v enem dnevu ne more biti rešena,“ je po sestanku s Pahorjem povedal Joras.

Napovedal je, da bo počakal sedem dni in če v tem času ne bo storjenega nobenega koraka naprej k rešitvi odstranitve robnikov, bo uresničil svojo včerajšnjo napoved in težavo rešil sam.

Jorasov odvetnik Danijel Starman je ob tem povedal, da če nič drugega, je Pahor prvi predsednik vlade, ki se je osebno sestal z Jorasom in iz prve roke izvedel za bistvo problema. "Vesel sem, da sem s fotografijami in ostalimi dokazi lahko premierju predstavil svoje težave na meji," je povedal Joras po sestanku in pri tem poudaril, da "hrvaške okupacijske policijske sile še vedno kršijo ozemeljsko celovitost Slovenije“.

Pomoč izolski bolnišnici pri dolgovih
Predsednik vlade Pahor in minister za zdravje Dorjan Marušič sta se v splošni bolnišnici v Izoli seznanila z njihovimi težavami. Bolnišnica je v vseh mesecih letošnjega leta zabeležila negativno poslovanje, poleg tega pa tudi njihova stara izguba ni zanemarljiva, saj znaša kar šest milijonov evrov.

Minister Marušič je bolnišnici naložil, da najprej zagotovi pozitivno tekoče poslovanje, potem pa bodo pomagali reševati stare dolgove. Na kakšen način, danes še ni govoril.

Novi v. d. direktorja bolnišnice Jani Dernič je pri tem povedal, da je treba izgubo tekočega poslovanja pripisati zlasti neuresničenemu programu operacij srčno-žilnih bolezni. Do zaostankov je prišlo zaradi zapletov med prejšnjim vršilcem dolžnosti direktorja Antonom Kranjcem in Medicorjem. Po Derničevih besedah bodo zaplete zdaj rešili in tako tudi lažje dosegli pozitivno tekoče poslovanje.

Premier Pahor je pri tem dejal, da morajo pacienti ostati na prvem mestu in med drugim izpostavil tudi lokacijo bolnišnice, saj bi lahko v bodoče poskrbela za paciente iz širše regije, tudi iz Hrvaške, ko bo ta vstopila v Evropsko unijo, in Furlanije - Julijske krajine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.