Jugoloto se vrača

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
"V tem trenutku se dogovarjamo še o zadnjih podrobnostih glede skupne igre," pravijo na Loteriji Slovenije.
Oglej si celoten članek
Med letoma 1945 in 1991 smo bivše jugoslovanske republike prirejale skupne igre, tudi loto.
Mateja Slamnik Kos, Loterija Slovenije

Naša želja je čim prej,” so nam na vprašanje, kdaj bo vzpostavljena skupna loterija držav z območja nekdanje Jugoslavije, odgovorili na Loteriji Slovenije (LS).

Od uskladitve posameznih nacionalnih zakonodaj je odvisno, kdaj bi lahko začeli prirejanje skupne igre,” so povedali. Naslednji sestanek bo februarja v Beogradu, na LS pa si želijo, da bi novo loterijo zagnali že prihodnje leto.

Žrebalo se bo v Ljubljani
Skupna igra pomeni skupen sklad za dobitke in skupen glavni dobitek,” so razložili na LS. Cena kombinacije lota bo en evro, garantirani sklad pa dva milijona evrov, so še povedali na LS. Osnovna valuta bo evro, vplačila in izplačila bodo v lokalnih valutah. Televizijska žrebanja bodo v Ljubljani enkrat na teden.

Morda Mega ali Maxi
Glede naziva same igre je vsaka izmed sodelujočih loterij podala nekaj predlogov, vendar dokončnega imena še nismo izbrali,” so pojasnili na LS. Če bo obveljal slovenski predlog, se bo nova jugoloterija imenovala Mega Loto ali Maxi Loto.

Zveza ustanovljena pred štirimi leti
Leta 2007 je bila v Celju podpisana pogodba o ustanovitvi Gospodarskega interesnega združenja – Asociacije loterijskih organizacij. Ta zveza, ki bo prirediteljica nove loterije, danes poleg Slovenije vključuje državne loterije BiH, Hrvaške, Črne gore, Makedonije, Kosova, Republike Srbske in Srbije.

Pridružiti se utegnejo še Albanija, Bolgarija in Romunija, pravijo na LS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.