Juha, ki se kuha, je prevroča

Foto: Žurnal24 hadner1_sad_kol_040808
Med sestrami v UKC vre, in to upravičeno, čeprav odgovorni govorijo drugače.
Oglej si celoten članek

"Zmagovalci smo vsi. V tej zgodbi ni poraženca!" To so besede ministra Viranta po podpisu kolektivne pogodbe za javni sektor junija letos.

Časovni stroj
Tri mesece pozneje žanjemo grenke sadove zmage: v petek številne plače v šolstvu in državni upravi nižje kot prej, številne napačne umestitve v razrede, pa nerazumljivi aneksi. Pet dni pozneje sladkost zmage popolnoma izgine, plače v zdravstvu so za mnoge razočaranje, še večje razočaranje je velikanski razpon med plačami bolj in manj izobraženih ... Stroški za plače krepko presežejo načrtovane, rešitve za njihovo kritje ni na obzorju. Za nekatere zdravstvene zavode se že napovedujejo revizije, bodo zdravniki, zdaj eni izmed redkih, ki so s poviškom zadovoljni, morali plače vračati?

Srednje medicinske sestre so stavko preložile za en teden. Da se bodo danes vendarle pojavile na delovnem mestu, kaže na visoko pripadnost delu. Zaradi zahtevnosti dela, ki ga opravljajo na intenzivni negi, je medicinsko sestro s srednjo izobrazbo nemogoče primerjati s kakim drugim poklicem s srednjo izobrazbo. Gre za visoko usposobljen profil strokovnjakov v zdravstvu. Gre za sestre, ki so bile na različnih usposabljanjih in so zaradi izkušenj v dolgoletnem delu enakovredne sestri, ki je diplomirala. Če kje, je pri teh sestrah izobrazba nepomembna, pomembna je odgovornost, ki jo ima s svojim delom, in zaradi tega si zasluži pošteno, enako plačo kot njihove diplomirane kolegice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.