Juliane še ne bo na mizah

Foto: Žurnal24 Jeseniška občina ima v bližini karavanškega predora za polnilnico vode rezervira
Jesenice. Družba Karavanška voda čaka na novo vodno dovoljenje.
Oglej si celoten članek

“Rešitev vidim v tem, da okoljsko ministrstvo razpiše novo koncesijo. Velika škoda je, da kakovostna voda teče v Savo, namesto da bi jo spravili na tržišče in dali ljudem delo,” je o težavah, povezanih s polnjenjem vode juliana, dejal župan Tomaž Tom Mencinger. Meni, da bi bilo z novo koncesijo mogoče skoraj dve desetletji dolgo zgodbo rešiti v nekaj mesecih.

Jeseniška in kranjskogorska občina sta pred tremi leti ustanovili družbo za polnjenje pijač Karavanška voda, v kateri ima vsaka 50-odstotni delež; jeseniška občina ima za polnilnico rezervirano zemljišče v bližini karavanškega predora, urejena je prostorska dokumentacija in po Mencingerjevih besedah je med podjetniki interes za izgradnjo polnilnice.

Tečejo leta in voda
“Občina se bo vsekakor prijavila za koncesijo. Zaprosili smo za vodno dovoljenje, ga dobili, a je sledila pritožba,” je pojasnil župan. Sodni postopek glede vodnega dovoljenja družbe Karavanška voda je bil končan konec avgusta. Upravno sodišče je zadevo vrnilo okoljskemu ministrstvu v vnovični postopek. “Zadeva je v fazi vnovičnega odločanja ministrstva za okolje in prostor o pritožbi družbe Voda Juliana zoper delno vodno dovoljenje, ki ga je Agencija Republike Slovenije za okolje podelila družbi Karavanška voda,” so pojasnili na ministrstvu. Ker postopek še ni končan, na ministrstvu menijo, da bi bila odločitev za razpis nove koncesije – zanj je pristojna Vlada Republike Slovenije – preuranjena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.