Julija spet sestanek

Foto: Žurnal24 Po večkratnih Kanglerjevih vabilih se je včeraj Borut Pahor z njim sestal ter z
EPK. Pahor je jasen, da gre za nacionalni projekt. Milijonska sredstva zagotovljena.
Oglej si celoten članek
Julija spet sestanek
Denar. Ekipa državnih sekretarjev z ministrico Majdo Širca se bo vnovič sestala sredi julija na operativnem sestanku z župani. Do takrat pa naj bi ob pomoči drugih resornih ministrstev poiskali možnosti, kako zagotoviti preostali denar za EPK, torej okoli 40 milijonov evrov.

“Dogovorili smo se, da zagotovimo vire financiranja kulturne infrastrukture s tem, da se odprejo proračunske postavke,” pravi mariborski župan Franc Kangler.

“Evropska prestolnica kulture (EPK) je nacionalni projekt, za katerega imajo prav posebno odgovornost vlada in partnerska mesta v projektu,”
zagotavlja Borut Pahor in dodaja: “Imamo nekoliko različne poglede na to, kaj je mogoče in kaj je treba finančno servisirati, da bi programsko projekt uspel tako imenitno, kot si želimo.”

Trdna zaveza
Projekt EPK je bil v začetni fazi ocenjen na več kot 90 milijonov evrov, in sicer predvidenih 20 milijonov za programe in 70 milijonov za kulturno infrastrukturo.

Ministrica za kulturo je velik advokat tega projekta na vladi.
Borut Pahor

“Za programski del je zagotovljenih nekaj več kot deset milijonov evrov, za investicije pa nam jih za zdaj manjka približno 40 milijonov. To bodo zdaj umeščali v državne proračune za leta 2011, 2012 in 2013,” dodaja ptujski župan Štefan Čelan, ki meni, da bi bila z zakonom o EPK lažja pot za financiranje, a je prepričan, da je tudi dogovorjeno dovolj trdna zaveza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.