Junak Slovenije bo znan 23. februarja

Foto: Žurnal24 headline junak leta minisite novice
23. februarja bomo razglasili, kdo je junak Slovenije za leto 2010. Za ta naslov se poteguje šest kandidatov, ki so s svojimi junaškimi dejanji zaznamovali lansko leto.
Oglej si celoten članek

Skok v deročo Dravo v bližini Hidroelektrarne, da bi rešil utapljajočo se žensko, ali pa v Ljubljanico, da bi rešili mater z otrokoma, ki je z avtom zapeljala v reko, spopad 17-letnika z moškim, ki se je s sekiro lotil žene in hčerke, skok v ogenj, da bi rešili moškega, to je le nekaj junaških dejanj, ki so zaznamovala leto 2010.

Strokovna komisija
Petra Majdič, smučarska tekačica,
Janko Goršek, generalni direktor Policije,
Anton Koren, predsednik Gasilske zveze Slovenije,
Igor Potočnik, predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije,
Gerold Biner, vodja švicarske reševalne službe Air Zermatt, ki je iz Himalaje rešil alpinista Tomaža Humarja in
Matej Košir, vodja projekta Junak Slovenije in namestnik odgovornega urednika časopisa Žurnal24.

Med vsemi temi in še mnogimi drugimi je uredništvo časnikov Žurnal24, Žurnal in spletnega portala zurnal24.si izbralo 12 junakov, ki najbolj izražajo cilje projekta, nato pa je strokovna komisija izmed teh 12 izbrala 6 finalistov, eden izmed njih bo 23. februarja opoldne pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Republike Slovenije razglašen za junaka Slovenije za leto 2010.

12 zgodb, 12 junakov
Med 12 polfinalistov so se uvrstili naslednji junaki:
1. Mladi Rok preprečil dvojni umor
2. Potegnili so ga iz ognja in smrti
3. Mariborčana preprečila posilstvo ženske
4. Z enim skokom rešila tri življenja 
5. Sin in policist rešila ribiča
6. 18-letnica rešila skupino fantov
7. Iz Drave rešil utapljajočo se žensko
8. Gasilci rešili življenje 25-letnika
9. Aleš, lemberški junak
10. Neprevidnost skoraj plačal z življenjem
11. V zadnjem trenutku rešila dečka
12. Voznika rešil gotove smrti

Že iščemo novega junaka
S tem pa naše akcije ni konec, saj že iščemo kandidate za junaka Slovenije 2011. Prvega že imamo, in sicer izolskega ribiča Cristiana Pugliesa, ki je predvčerajšnjim iz morja rešil kolega, ki mu je tovorna ladja raztreščila čoln.

Kandidate za junake leta nam lahko predlagate tudi vi, in sicer tako, da izpolnite obrazec na naši spletni strani, posvečeni junakom: http://www.zurnal24.si/junak-slovenije, ali pa pošljete elektronsko sporočilo na naslov dezurni@zurnal24.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.