Junija padec cen

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Junija so se cene življenjskih potrebščin v povprečju znižale za 0,5 odstotka, so sporočili iz Statističnega urada RS (SURS). Letna rast cen 1,3-odstotna.
Oglej si celoten članek

Ta mesec so se najbolj znižale cene oblek, obutve, sadja in zelenjave. "Izdelki v podskupinah drugi prehrambeni izdelki ter sveže in predelano meso pa so se med izdelki v tej skupini najbolj podražili," so sporočili iz Sursa.

Zaradi začetka poletne počitniške sezone so se po pričakovanjih najbolj povišale cene počitnic v paketu, opazneje pa so se podražili še snemalni mediji. "K skupni mesečni rasti cen so 0,2 odstotne točke prispevale počitnice v paketu, prav tako 0,2 odstotne točke pa še druge junijske podražitve."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.