Jutri Amazonova tablica za 185 evrov?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Spletni trgovec Amazon je za jutri napovedal predstavitev novega izdelka. Najverjetneje bo šlo za barvno različico bralnika Kindle v obliki tabličnega računalnika.
Oglej si celoten članek

Kaj točno bo Amazon jutri predstavil, se še ne ve, glede na govorice pa se pričakuje sedempalčni tablični računalnik, ki bo tekel na predelanem vmesniku Google Android. Obstaja tudi možnost, da bosta predstavljena tako sedem- kot desetpalčni model, pričakuje pa se tudi kakšna novost okoli e-bralnika Kindle.

Več kot pol cenejši od ipada

Amazonov tablični računalnik (neuradno naj bi se imenoval Kindle Fire) bo imel posebno Amazonovo trgovino z aplikacijami, klasično trgovino za e-knjige, poznano iz Kindla, posebno storitev za gledanje filmov na zahtevo, trgovino z glasbo mp3 in storitev uporabe oblaka, ki jo ima Amazon že razvito.

Ključni element tablice, ki naj bi jo poganjal pri taktu okoli enega gigaherca tiktakajoči procesor in po napovedih ne bo imela ne kamere ne podpore delovanja na mobilnih omrežjih, pa bo cena.

Večina tablic se danes pri nas prodaja po okoli 500 evrov ali več, nova naprava pa bo predvidoma stala 250 dolarjev (preračunano okoli 185 evrov.) Po nekaterih napovedih pri izdelavi sicer sodeluje podjetje Samsung in bo šlo dejansko za cenejšo in nekoliko okrnjeno različico njegovih tablic Galaxy Tab.

Kindle 4 na dotik ali le pocenitev trojke?

Predstavitev tablice je splošno pričakovana in po ocenah Cneta 99-odstotna. Večje vprašanje pa je, ali bo prenovo doživel tudi obstoječi e-bralnik Kindle. Ta za razliko od tabličnih računalnikov tipa Apple ipad nima LCD-zaslona, ampak za prikaz uporablja tako imenovano e-črnilo. Zaslon je tako črno-bel in ni osvetljen, tako da je uporaben za dolgotranje branje, čemur je naprava kot nadomestek klasične knjige tudi namenjena.

Po ocenah Cneta je najverjetnejša predstavitev modela nove, četrte generacije Kindla, ki bo za razliko od predhodnika imel zaslon na dotik. Mogoče je tudi, da bodo zdajšnjemu modelu še znižali ceno, in bo tako na voljo že za okoli 70 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.