Jutri bomo vedeli vse

Foto: Žurnal24 Pahor in Erjavec bosta med parlamentarno obravnavo proračuna še iskala kompromis
Medtem ko je Erjavec Pahorju tudi uradno poslal svojo odstopno izjavo, je DeSUS o kandidatih za novega ministra molčeč. Pahor mora najti v. d. ministra. Bo resor prevzel kar sam?
Oglej si celoten članek

Po včerajšnjem odstopu Karla Erjavca je bilo osrednje vprašanje, kdo ga bo nasledil na mestu ministra za okolje in prostor.  

Premier Borut Pahor bo moral ob iskanju novega ministra ukrepati že danes in določiti, kdo bo začasno prevzel vodenje resorja. Zaradi finalizacije izhodne strategije je malo verjetno, da bo to kdo od kriznih ministrov. Je pa možno, da resor prevzame tudi sam Pahor.

Je Gajšek pripravljen?
Jutri se bo sestal izvršilni odbor DeSUS-a, po katerem bo znano ime kandidata za novega ministra. V zadnjih dneh se je kot verjeten kandidat omenjal predvsem Miran Gajšek, načelnik oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana. Včeraj še ni želel povedati, ali bi bil pripravljen prevzeti vodenje resorja.  

Po besedah poslanca DeSUS-a Joška Godca imajo osem imen, izbrali pa bodo ''tistega, ki je najprimernejši''.

Po sestanku izvršilnega odbora naj bi bilo tudi znano, kakšna bo nadaljnja vloga DeSUS-a v koaliciji.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.