Jutri na zagovor k preiskovalnemu sodniku

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Policisti bodo krivca za brutalno smrt svojega kolega kazensko ovadili zaradi umora. Zaslišal ga bo preiskovalni sodnik.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski preiskovalni sodnik bo jutri zaslišal Dušana Petrovčiča, pripadnika Slovenske vojske (SV), ki je v minuli petek v Litiji v glavo ustrelil policista Damijana Kukoviča.

"Osumljeni je bil danes izpuščen iz zdravniške oskrbe. Policisti so ga prevzeli, zdaj se nahaja v prostorih centra za pridržanje policijske uprave Ljubljana. V prihodnjih dneh bo v dogovoru s tožilstvom skupaj s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku," so sporočili s policije. Danes neuradno prva zaslišanja oziroma razgovore z njim že opravljajo kriminalisti.

Zahtevali bodo pripor

Iz odgovora ljubljanskega okrožnega tožilstva, ki usmerjajo predkazenski postopek proti Petrovčiču, pa je razbrati, da bodo na tem zaslišanju predlagali tudi, da zoper domnevnega morilca sodišče odredi najmanj en mesec pripora. "Po zaslišanju bo tožilstvo podalo ustrezne predloge, ki jih omogoča zakon o kazenskem postopku," pravijo na tožilstvu.

26-letniku iz okolice Litije grozi najmanj 15 let zapora, saj ga bodo ljubljanski kriminalisti ovadili zaradi umora. Prijeli so ga nekaj ur po streljanju na njegovem domu, kjer se je predal pripadnikom Specialne enote (SE) policije oziroma njhovemu pogajalcu. 

Pridržanje začasno prekinjeno

Petrovčič se je s kraja zločina domov zatekel ranjen, saj je nanj streljal Kukovičev policijski kolega, s katerim sta skupaj opravljala nadzor prometa, ki se mu je Petrovčič poskušal izogniti s streli na pokojnega.

Ob predaji in aretaciji SE so mu takoj odvzeli prostost, čeprav ne za dolgo. "Zaradi zdravstvenega stanja, je bilo potrebno pridržanje zoper osumljenega, prekiniti. Včeraj mu je bilo pridržanje ponovno odrejeno in ponovno odvzeta prostost. Osumljeni do nadaljnjega ostaja v zdravstveni oskrbi v kliničnem centru Ljubljana, je pa v policijskem pridržanju. V prihodnjih dneh bo v dogovoru z Okrožnim državnim tožilstvom v Ljubljani priveden k preiskovalnemu sodniku," pojasnjujejo na ljubljanski Policijski upravi (PU).

Policisti imajo namreč zdaj le 48 ur časa, da dokončajo kazensko ovadbo in Petrovčiča pripeljejo na zaslišanje. Sodnik sicer lahko njegovo pridržanje podaljša še za 24 ur, če bi ocenil, da ga do izteka 48-urnega roka ne bi utegnil zaslišati in bi ga morala policija v tem primeru izpustiti na prostost. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:19 26. Avgust 2014.

    naši zakoni so padli na glavo,vsi po vrsti.najbolš da ga spustite pa da gre še ta drugega zviznt,ker je nanj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.