Jutri nove cene bencina in dizla

Foto: Žurnal24 Bencinska Črpalka LJ - Vič Foto: Saša Despot Bencinska črpalka
Bencin in dizel naj bi se jutri podražila, sploh dizel občutno.
Oglej si celoten članek

Jutri se znova spremenijo cene goriv. Dizel naj bi se po napovedih kolegov s Financ podražil za devet centov pri litru, kar pomeni, da bo polnjenje 50-litrskega rezervoarja dobre štiri evre dražje kot je danes.

Pri bencinu naj bi bila podražitev bistveno manjša, nova cena naj bi bila približno tri cente za liter višja, kar pri natočenih 50 litrih goriva pomeni 1,5 evra več. Ob tem na Financah opozarjajo, da je zaradi velike nihajnosti cen v zadnjih 14 dneh napoved otežena, bolj verjetno pa je, da bo podražitev še manjša kot pa večja.

Če se bosta obe gorivi podražili, bo to druga zaporedna podražitev, ob zadnji podražitvi se je cena litra dizla zvišala za osem centov.

Vlada je popoldne sporočila, kakšne bodo cene od 25. oktobra do 7. novembra. 

Cena 95-oktanskega bencina in dizla se od 21. junija na 14 dni spreminja po formuli, ki jo je določila vlada. Vlada lahko in je spremenila tudi nekatere dajatve ter maržo trgovcev, v preteklosti pa so ceno uravnavali predvsem s spreminjanjem trošarin.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:38 24. Oktober 2022.

    Koliko je končna a cena bencina, dizla in kurilnega olja. Tega niste objavili. Vas je strah ali vam je nerodno.?

  • 10:48 24. Oktober 2022.

    drekaci

  • 10:17 24. Oktober 2022.

    Ples, ples je edina stvar, ki nas bo rešila. Pa še zeblo nas ne bo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.