Ponedeljek peklensko, v torek že ohladitev, bo to konec poletja?

Foto: Epa
Foto: Epa
Vreme bo v prihodnjih dneh zanihalo, temperature bodo padle. Vprašali smo vremenoslovce, ali smo za letos končali z vročino ...
Oglej si celoten članek

Začetek tedna se bo začel z izredno vročim vremenom, saj bodo jugozahodni vetrovi nad naše kraje prinesli zelo vroč zrak. V notranjosti bodo temperature prek dneva narasle tudi do 35 stopinj, je za Žurnal24 pokomentiral dežurni prognostik na Arso Benedikt Strajnar. 

-10 stopinj Celzija

A vročina bo kratke sape, že v torek se bo pooblačilo, saj nas bo dosegla vremenska fronta. Temperature bodo čez dan začele upadati, pojavljale se bodo plohe in nevihte, mogoč je tudi kakšen naliv. A količinsko padavin ne bo veliko.

Tudi v naslednjih dneh bo sicer suho, a bodo v notranjosti temperature le še dobrih 25 stopinj.

Ali ta vremenski obrat nekje na polovici avgusta že pomeni, da se poletje poslavlja? Strajnar pomirja, da poletje še ni reklo zadnje. Trenutne vremenske prognoze nakazujejo, da bi se lahko po prihodnji nedelji ponovno začelo nekoliko toplejše vreme s temperaturami blizu 30 stopinj Celzija. A tako vroče, kot bo jutri, gotovo vsaj naslednjih 10 dni ne bo. 

andrej.leban@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:41 12. Avgust 2019.

    Verjetno, da bo poletja res konec. Če se bo ohladilo, pa da se nazaj ogreje, recimo kak teden še mogoč …

  • 17:28 11. Avgust 2019.

    Vauuu po 4-ih toplih dneh SPET ohladitev... Folk bi sredi zime mel 25°C, poleti pa komaj čaka da jih je …

  • 16:44 11. Avgust 2019.

    super ohladitev

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.