Jutri še po starem

Foto: Žurnal24 Na fotografiji so občinski svetniki prejšnjega mandata, novoizvoljeni pa naj bi
Občinski svet. Medtem ko v drugih občinah zasedajo novi, v novomeški jutri o Zarji še prejšnji svetniki.
Oglej si celoten članek

V klopi občinskega sveta jutri ne bodo sedli novoizvoljeni svetniki, kot so to storili v že kar nekaj občinah, temveč še svetniki preteklega mandata.

 

3 mesece po zadržanju sklepov občinskega sveta je župan Muhič za mnenje o zadržanju vprašal službo za lokalno samoupravo.

 

Izredno sejo na temo stanovanjskega podjetja Zarja, ki jo je zahtevala skupina svetnikov, je namreč Alojz Muhič s petka pred drugim krogom volitev prestavil na jutri.

 

Skrivalnice z Zarjo
Po mnenju teh svetnikov je župan Muhič s prestavitvijo seje samo še enkrat storil vse, da bi skril, kaj se dogaja z več milijonov evrov vrednim premoženjem občine v Zarji. "Vsa njegova dosedanja ravnanja v zvezi s sprejetimi sklepi občinskega sveta, vključno z njegovimi lažmi o dopisih službi vlade za lokalno samoupravo, kažejo na njegovo sprenevedanje in sodelovanje v zadevi Zarja," je v protestnem pismu ob prestavitvi datuma seje zapisalo 12 svetnikov s prvopodpisano Ano Bilbija.

Bilbijeva je namreč kot predsednica odbora za finance od omenjene službe vlade pridobila odgovor, iz katerega je razvidno, da je župan za mnenje v zvezi z zadržanimi sklepi zaprosil šele tri mesece po zadržanju.

Za potrebe kampanje
Po mnenju Muhičevega volilnega štaba protest zaradi prestavljene seje pomeni zlorabo instituta izredne seje za predvolilne potrebe. "Pojem implicira izrednost nekih razmer. V Zarji pa se ne dogaja nič tako izrednega, da seje ne bi bilo mogoče prestaviti v čas po volitvah. Še zlasti potem ko je župan pridobil mnenje službe vlade za lokalno samoupravo, da je popolnoma zakonito zadržal sklep o realizaciji puča, ki se mu je zgodil kot uvod v volilno kampanjo," menijo v Muhičevem štabu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.