Jutri spet velika sprememba cen goriva

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Cena bencina naj bi se jutri občutno znižala, cena dizla pa le za spoznanje.
Oglej si celoten članek

Cena bencina naj bi se jutri znižala za okrog deset centov pri litru, poročajo Finance. Cene bencina na borzah so se v zadnjem obdobju znižale, poleg tega je vlada odpravila dajatev na ogljikov dioksid.

Če bo cena padla za deset centov, to pri natočenih 50 litrih pomeni pet evrov prihranka.

Pri dizlu, ki se je pred dvema tednoma podražil za skoraj 13 centov, je nekoliko drugače, cena je v zadnjih dveh tednih zelo nihala, a kolegi s financ kljub temu ocenjujejo, da bo cena za spoznanje padla, a prihranek pri 50-litrskem rezervoarju naj bi znašal le kakšen evro.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:10 13. September 2022.

    Nekam malo podatkov je v tem članku. Če pogledamo skozi oči sodobnega ekonomista bi rekel takole. Če se je pred …

  • 14:00 12. September 2022.

    cena dizlov bi moral pošteno padat pa cene višajo....oderuhi

  • 10:39 12. September 2022.

    vsaj enkrat je imet bencinarja prednost. poleg tega, da bistveno manj onesnazujes zrak. Sploh sedaj, ko folk vozi stare dizle …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.