Jutri srečanje Janše in prvakov strank

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Premier Janez Janša se bo jutri popoldne srečal s prvaki parlamentarnih strank ter poslancev narodnih skupnosti. Tema pogovorov bo zapis fiskalnega pravila v ustavo, sanacija bank in upravljanje z državnim premoženjem. Bodo politiki tokrat le uspeli doseči soglasje?
Oglej si celoten članek

Delovne skupine, ki so obravnavale in usklajevale izvedbeni ustavni zakon za zlato fiskalno pravilo, Zakon o Slovenskem državnem holdingu in Zakon o agenciji oziroma skladu za eksterno reševanje oziroma sanacijo bank, so zaključile svoje delo, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. 

Kot so se predsednica in predsedniki ter vodje poslanskih skupin parlamentarnih strank ter poslancev narodnih skupnosti dogovorili na njihovem zadnjem srečanju, bodo na tokratnem sestanku, ki se bo začel jutri ob 17. uri, pregledali še preostala odprta vprašanja in ključne dileme v zvezi z navedenimi temami.

Lahko Janša prepriča Zokija?

Tokratno srečanje bo zadnja priložnost za dogovor glede vpisa fiskalnega pravila v ustavo. Vpisu določbe, da morajo biti prihodki in odhodki izenačeni, nasprotujejo tako SD kot Pozitivna Slovenija.

Pri zadnji menijo, da bi določilo, kakršno je predlagano, omejilo zadolževanje ne le za tekočo porabo, ampak tudi za naložbe, za katere bi se bilo smiselno zadolžiti.

Poslanec SDS Andrej Šircelj meni, da je nasprotovanje nerazumljivo, saj s fiskalnim pravilom nihče ničesar ne izgubi, pridobi pa boniteta države. Dodal je, da se členi še dajo spremeniti, če bi bilo to potrebno, in s tem namignil, da so za soglasje pripravljeni spremeniti besedilo fiskalnega pravila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 22:39 9. December 2012.

    Gospodje , nobeno fizkalno pravilo nas ne bo rešilo. <br />Če niso, nočete, ne morete, spoštovati URS ki v 26.člen-u …

  • 17:37 22. Avgust 2012.

    kot prvo se mora eu zresniti in zahtevati od bedastih držav resen pristop k reševanju krize..ustanoviti je potrebno hitra gospodarska …

  • 17:23 21. Avgust 2012.

    Imate mogoče podatek, koliko poslancev izvira iz gospodarstva in koliko iz javnega sektorja ali iz gospodarstva ki je ve večinski …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.