Južno od Celja nastala nepričakovana nevihta s točo, zdaj potuje proti vzhodu

Foto: Profimedia
Nevihta je nastala precej nepričakovano.
Oglej si celoten članek

Južno od Celja, nad Laškim, je pred dobro uro nastala manjša močnejša nevihta, ki potuje proti vzhodu. Vremenoslovci portala Neurje.si predvidevajo, da bo po poti oslabela, a ni nujno. "Glede na zalogo razpoložljive potencialne konvektivne energije in striženje vetra lahko nevihto lokalno v centru spremlja tudi debelejša toča in močnejši sunki vetra," opozarjajo. Kot so pojasnili, je nevihta nastala precej nepričakovanu, drugih neviht nad Slovenijo danes ne pričakujejo. 

Bralci portala pa so pod objavo sporočili, da je šla nevihta v Celju hitro mimo, v Rušah in v okolici Maribora pa je padala toča.

Spremljajte radarsko sliko padavin na tej povezavi.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.