Kacin namignil, da bo Hojs kmalu odpravil še eno omejitev

Foto: Klemen Štular Z rock koncertom zaključili teden glasbe
Vlada bo kmalu dala tudi zeleno luč za poroke z večjim številom svatov in dogodke, na katerih bo do 50 ljudi.
Oglej si celoten članek

Na vprašanje, kdaj se bodo lahko spet prirejale poroke z večjim številom svatov, je govorec vlade za covid-19 namignil, da se MNZ trudi, da bi čim prej spremenili omejitve zbiranja na javnih mestih. Kmalu naj bi to omejitev zvišali s pet na 50 ljudi.

 "Pričakujem, da bo minister Aleš Hojs lahko podpisal spremembe odloka v nekaj urah," je dejal.

„Želimo si, da bi se poroke začele odvijati z večjim številom ljudi. Si pa predstavljam, da si noben ženin in nobena nevesta ne želita, da bi njuna poroka postala novo žarišče. Potreben je srednja pot. Med čustvi in razumom se je treba vedno odločiti za razum,“ je povedal Kacin.

Dodal je še, da je precej možnosti, da se z zmanjšanim obiskom zažene tudi kakšno gledališče, ali kino dvorana.

„Vračamo se nazaj k normalnemu življenju, osnovni ukrepi umovanja rok, nošenja maske in socialne distance je treba spoštovati še naprej. Ne morem pa odgovoriti, kdaj bo kaj dovoljeno. Verjamem pa, da bo minister za javno upravo kmalu objavil dopolnitev odlokov,“ je še povedal Kacin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 20:16 14. Maj 2020.

    to je bilo že natančno pojasnjeno, a si še vedno na drevesu in nabiraš kokos in banane ali je važno …

  • 13:20 14. Maj 2020.

    Zbiranja več kot 50 ljudi na prostem z varnostno razdaljo so zelo nevarna za koruptivne vlade.

  • 12:59 14. Maj 2020.

    Kacin, golazen smrdljiva nacifašistična, kaj si počel marca na Krku?!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.