Kad zavrača krivdo

Foto: Žurnal24 Delavci so prepričani, da denarja za njihove pokojnine ne bo dovolj. (Foto: Nik
Poklicne pokojnine. Koliko denarja manjka, Kad ne ve.
Oglej si celoten članek

Obramba. “Očitek, da so pomanjkanje denarja povzročili stroški upravljanja, ne drži,” sindikalistom odgovarjajo na Kapitalski družbi (Kad). Toda sindikalisti vztrajajo, da je eden izmed vzrokov pomanjkanja denarja na računih zavarovancev, ki jim delodajalec plačuje obvezno dodatno pokojninsko zavarovanje, tudi ta, da Kad za upravljanje sklada pobira previsoko provizijo.

Na Kadu zatrjujejo, da so v letih 2002 in 2006 vstopne stroške že znižali, do leta 2019 pa naj bi ti postopno padli na tri odstotke. Hkrati so k višji donosnosti sklada prispevali s 25-odstotnim znižanjem provizije, ki od junija letos znaša 1,2 odstotka povprečne letne vrednosti sklada, poudarjajo na Kadu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.