"Kaj mi pomaga diploma, če pa nimam službe?"

Foto: Arnes
Foto: Arnes
»Kaj mi pomaga diploma, če pa nimam službe?« To je misel, ki jo običajno izrečemo ob formalnem zaključku študija.
Oglej si celoten članek

Pravzaprav jo mnogi izrečejo takoj, ko poslednjič prestopijo prag izobraževalne ustanove in se ponovno vrnejo domov, nazaj k staršem, v cono pretiranega udobja! Če si tudi ti ravno zaključil s študijem, je napočil čas, da investiraš vase, samega sebe pa postaviš v pozicijo, ki ti bo zagotovila neizpodbitno prednost pred vrstniki. Mlajši kot si, več je možnosti, da najdeš delodajalca, ki bo ustrezal tvojemu profilu. 

PRVI KORAK na poti do potencialne službe je gotovo kreiranje ustreznega CV-ja. DRUGI KORAK zahteva tehten premislek, kaj navesti v razdelkih »kompetence« ali »izkušnje in izobraževanja«. Če je gradiva premalo, je čas za TRETJI KORAK oz. dodatno izobraževanje. Se sliši zapleteno? To je pač nujno zlo, morda celo bistvena odločitev, ki vodi do zasluženega kariernega uspeha. Ni nujno, da so dodatna izobraževanja povezana z izbrano študijsko smerjo, morajo pa temeljiti na tvojih talentih! Do you speak English? Napočil je čas za ČETRTI KORAK, ki ti utegne odpreti vrata v širni svet. Razmisli o tem, kako in kje bi lahko izpopolnil znanje tujega jezika! PETI KORAK: uporabi domišljijo in klasično verzijo CV-ja spremeni v izdelek, opremljen z barvami, infografiko, slikami in ostalimi komponentami, ki pritegnejo pozornost. Ko si tik pred ciljem, posreduj svoj izdelek spletu. Odlično opravljeno delo, se ti ne zdi? ŠESTI KORAK: digitaliziran.si

Pa srečno!

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.