Kaj smo googlali v letu 2016?

Foto: EPA
Foto: EPA
Google je objavil letošnjo listo najbolj iskanih pojmov na Googlu.
Oglej si celoten članek

Googlova lista med drugimvključuje najbolj iskane besede, osebe, recepte, novice, filme, glasbenike ter vprašanja.

Najbolj iskana beseda je bila Pokemon Go, sledile so iPhone 7, Donald Trumpe, Prince in Powerball in David Bowie. Med novicami so ljudi najbolj zanimale ameriške volitve, olimpijske igre, brexit, streljanje v Orlandu, virus Zika, Panama Papers, Nica, Bruselj, streljanje v Dalasu ter potres v Kumamotu

Osebna imena in priimki, ki so bili leta 2016 najpogosteje vpisani v iskalnik so: Donald Trump, Hillary Clinton, Michael Phelps, Melania Trump in Simone Biles.

Leto 2016 je bilo tudi leto, ki so ga obeležile številne smrti slavnih oseb. Med njimi so se najbolj iskali Prince, David Bowie, Christina grimmie, Alan Rickman in Muhammad Ali Foto: google+ Najbolj iskane besede

Žal na seznamu posameznih držav, iz katerih je razvidno, kako so googlali njeni prebivalci, ni Slovenije. 

Kakšna vprašanja so najpogostejša?

So pa zanimiva tudi vprašanja, ki so se najpogosteje vpisala v iskalnik. Med njimi so: "Kako zavezati kravato?", "Kakšen je moj IP naslov?", "Kako narediti screenshoot v Macu?", "Kako igrati Pokemon Go?", "Kako napisati prošnjo za delo?", "Kako vzeti pesem iz YouTuba?", "Kako hitro shujšati?", "Kako napisati živjenjepis?", "Kakšno bo danes vreme?", "Koliko je ura?", "Kaj je ljubezen?", "Kaj je gluten?" in "Kakšen je smisel življenja?".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.