Kajenje od danes dražje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Z današnjim dnem so se podražile cigarete. Za zavojček najbolj prodajanih cigaret znamk boss in west je treba odšteti 2,80 evra oz. 10 centov več kot doslej.
Oglej si celoten članek

Podražitev cigaret je posledica lani spomladi prenovljenega zakona o trošarinah, v skladu s katerim so se trošarine za cigarete letos enkrat že zvišale, in sicer aprila.

Takrat so se zvišale s 77 na 80 evrov za tisoč kosov, z današnjim dnem pa še dodatno na 83 evrov za tisoč kosov. Naslednje zvišanje trošarin je v zakonu predvideno 1. aprila 2012.

Zvišanju trošarin so zavezanci v skladu s pričakovanji vlade sledili z dvigom drobnoprodajnih cen cigaret. Kot so izračunali v Tobačni Ljubljana, predstavljajo davščine v maloprodajni ceni njihovih najbolje prodajanih cigaret že dobrih 77 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:25 1. Oktober 2011.

    moja fata ima da puši

  • 08:37 1. Oktober 2011.

    Dražijo tisto, kar je težko opustiti. Sicer pa nič novega, šokantnega. V Evropi so cigareti veliko dražji, kot pri nas, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.