Kako dolgo bomo uživali v tako toplem vremenu?

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Vreme bo v prihodnjih dneh postreglo z razmeroma visokimi temperaturami. A na vidiku že tudi sprememba.
Oglej si celoten članek

Po razmeroma lepem in toplem vikendu nas bo lepo spomladansko vreme razvajalo vsaj še nekaj dni, je za zurnal24.si napovedal vremenoslovec Brane Gregorčič z agencije za okolje. 

Je torej zime uradno konec? Gregorčič se je v odgovor najprej zasmejal in spomnil, da je meteorološka pomlad nastopila že s 1. marcem, drug mejnik je prav danes na Gregorjevo, nepreklicno pa bo v koledarskem smislu nastopila na enakonočje 21. marca. 

"Kakšne občutne ohladitve pa ni na vidiku," je vseeno previdno potrdil, da je zima zaenkrat vzela slovo. A ob tem takoj spomnil na lanski april, ko nas je sneg presenetil tik pred prvomajskimi prazniki.

Za vikend kaže slabo

Toplo vreme, kot smo ga bili vajeni v zadnjih dneh, se bo v naslednjih nadaljevalo, Gregorčič napoveduje, da bodo od sredine tedna dnevne temperature tudi nad 15 stopinj.

Jutri bo pretežno jasno, a tudi mrzlo, saj bodo najnižje jutranje temperature od -5 do 0, ob morju okoli 3. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija, napovedujejo pri agenciji za okolje. V torek, sredo in četrtek bo večinoma sončno in čez dan topleje.

A trenutni računalniški modeli kažejo, da bo še pred koncem tedna sledilo poslabšanje vremena in da prihodnji vikend ne bo tako lep. V tem trenutku kaže na precejšnjo verjetnost dežja. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.