Kako iphone meša štrene na nebu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zaradi iphonov lahko po vsem svetu zelo trpi prevoz tovora. Ne verjamete?
Oglej si celoten članek

V tem trenutku se dogaja zanimiv in redek pojav. Eno samo podjetje je, zaradi predstavitve novih produktov, zakupilo tako visoke količine letalskih kapacitet za prevoz tovora, da mora konkurenca iz tega razloga računati na zamude pri dostavi svojih produktov.

Omenjeno podjetje je Apple, ki v želji po dovolj velikih zalogah novih modelov iPhone in ostalih produktov predstavljenih v naslednjih mesecih, želi v čim krajšem času pripeljati produkte iz tovarn na Kitajskem do vseh svojih globalnih distribucijskih centrov. Med drugim v Veliko Britanijo, Češko, Avstralijo, Japonsko, Singapur in seveda ZDA.

Pri tem se Apple zanaša na letalski družbi UPS in FedEx. Slednja v ta namen uporablja letala Boeing 777, ki lahko transportirajo okrog 450.000 pametnih telefonov iPhone. Strošek enega poleta iz Kitajske v ZDA znaša slabih 190.000 EUR. To pomeni manj kot 0,5 EUR stroškov na en iPhone. Pri tem gre več kot polovico denarja za zakup potrebnega goriva.

Podjetje natančno spremlja vse zaloge in jih primerja s povpraševanjem. V primeru, da se na določenem trgu pojavi večje povpraševanje po določenem modelu iPhone, se iz tovarn na Kitajski ali ostalih distribucijskih centrov zaloge hitro pomaknejo na trge z večjim povpraševanjem.

Zadnji tako velik logistični zakup, ki je vplival tudi na dobavo produktov pri konkurenci so prevozniki s strani Appla zabeležili leta 2012, ko je bil predstavljen iPad3 in pozneje iPhone 5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.