Kako ohraniti svoje zdravje?

Foto: Oaza
Foto: Oaza
Si tudi vi želite manj bolezni in bolečin v svojem življenju?
Oglej si celoten članek

S tem vprašanjem se že tisočletja ukvarja tradicionalna kitajska medicina (TKM). Bistveno pri TKM je, da skuša celostno reševati zdravstvene težave in odpraviti vzroke zaradi katerih je bolezen nastala in ne samo zdraviti simptomov. Z razumevanjem in zavedanjem, da so vsi deli telesa med seboj tesno povezani, in da se vse substance, tekočine, misli in čustva povezujejo in delujejo v skladu ena z drugo vam TKM ponuja nekaj preprostih nasvetov, ki vas bo ogrinjalo čile in zdrave.

Oslabljena telesna yang energija je razlog za veliko bolezni, ki se pojavijo pozimi. Poletje, ko je najtopleje in je yang energija na višku, je tako najboljši čas v letu za zdravljenje zimskih bolezni. V tem času moramo okrepiti yang, kar nam bo pomagalo pri preventivi in preprečitvi pojava bolezni v zimskem času. Izkoristite našo posebno ponudbo, saj bomo v Oazi s 27. junijem začeli z brezplačnimi pregledi. Pod vodstvom naše zdravnice dr. Kong bomo poskrbeli za preventivo ter zdravljenje vaših bolezni in težav.

Katere vrste bolezni in težav spadajo v t.i. zimske bolezni, ki jih je najbolje zdraviti poleti?

  1. Bolezni dihal: alergijski rinitis, kronični bronhitis, astma, obstruktivne pljučne bolezni, kronični rinitis, vnetje žrela oz. faringitis, pljučni emfizem, kronični prehladi;
  2. Bolezni prebavil: gastritis, kronična driska, gastrointestinalne motnje;
  3. Ginekološke in porodniške težave: boleča ali neredna menstruacija, glavoboli po porodu, razne poporodniške težave;
  4. Ortopedske težave: cervikalna spondiloza, zmrzla rama oz. periatritis, diskus hernija, poškodbe ledvene hrbtenice, osteoartritis kolena;
  5. Bolečine: bolečine v vratu, križu, rami, hrbtu ali nogi, teniški komolec, bolečine v želodcu, razne akutne in kronične bolečine;
  6. Revmatične bolezni: revma, revmatični artritis, ankilozirajoči spondilitis;
  7. Pediatrične bolezni: šibek imunski sistem, močenje postelje ali enureza, ponavljajoči se kašelj;
  8. Mrzle okončine, šibek imunski sistem;

V Oazi vam bomo pomagali do boljšega zdravja!

Z upoštevanjem nasvetov, lahko že sami naredite zelo veliko za svoje zdravje. Kljub temu pa vam priporočamo, da se oglasite na preventivni pregled v Oazo naravnega zdravja (Celovška cesta 185, Ljubljana), kjer vas bo priznana zdravnica TKM Kong Fanhui pregledala in pomagala odpraviti morebitne težave. Poleg diagnostike in zdravljenja težav s hrbtenico in sklepi je doktorica Kong vešča tudi integrativne akupunkture, moksibustije in tuina terapije za zdravljenje težav v vratnem, prsnem ali ledvenem delu hrbtenice in bolezni sklepov. Zdravi različne ginekološke težave, težave z organi, glavobol otroške bolezni, izvaja pa tudi otroške masaže.

Z manualnimi metodami učinkovito lajša težave z vretenci v prsnem in ledvenem predelu hrbtenice, na primer otrdel vrat, obolenja vratnih vretenc, bolečine v križu itn., diagnosticira in zdravi pa tudi vnetja ramenskega obroča, vnetja išiasa, poškodbe ramenske rotatorne manšete in druga obolenja ramen, sindrom piriformisa, vnetje mišic in bolezni mehkih tkiv itn., nespečnost, obrazno parezo in posledice kapi.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.